Το il Porto Triathlon στηρίζει My Rafiki!

Φέτος το il Porto Triathlon επέλεξε να στηρίξει την οργάνωση My Rafiki! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για την μη κερδοσκοπική εταιρία, την οποία μπορείτε να στηρίξετε τις ημέρες του Τριάθλου αγοράζοντας ένα βραχιολάκι και συμβάλλοντας στον σκοπό!

Η My Rafiki φιλοδοξεί να δώσει χέρι βοήθειας, ως φίλος πέρα από τα σύνορα, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά της Αφρικής. Καθημερινά έρχονται αντιμέτωπα με προβλήματα που εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι τα έχουμε λυμένα. Η ανθρωπιστική κρίση, είτε από κοινωνικούς είτε από οικονομικούς παράγοντες μαστίζει τους κατοίκους της Αφρικής σε καθημερινή βάση.

Έργο της My Rafiki είναι το έμπρακτο ενδιαφέρον προς τους συνανθρώπους μας.

Δεσμεύεται να καλλιεργήσει ανθρώπινες αξίες όπως την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Η My Rafiki ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2017 με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, μια συμβολική επωνυμία που στην αφρικανική διάλεκτο «σουαχίλι» Rafiki σημαίνει φίλος.

My Rafiki

Δύο από τα ιδρυτικά της μέλη γεννήθηκαν στην Αφρική. Μεγάλωσαν, έπαιξαν με τα παιδιά της, έζησαν από κοντά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους και τον αγώνα τους για επιβίωση. Ζώντας αυτές τις δυσκολίες από κοντά αναδύθηκε η ανάγκη με κάποιο τρόπο να τις ανακουφίσουν. Έτσι πήρε σάρκα και οστά η δημιουργία της My Rafiki.

Τα μέλη της My Rafiki εμπνέονται από τις ρήσεις του Αποστόλου Παύλου για την αγάπη, την ελπίδα και την πίστη και από τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Όλα τα ιδρυτικά μέλη της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, χωρίς καμία αμοιβή. Η καλύτερη αμοιβή για μας είναι το χαμόγελο των παιδιών.

Συγκεκριμένα η My Rafiki έχει σκοπό:

1. Εκπαιδευτικό
– Κατασκηνώσεις δημιουργικής απασχόλησης μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
– Οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου παιδιών που έχουν ανάγκη.
– Παροχή εκπαιδευτικού υλικού, γραφικής ύλης.
– Εξασφάλιση ετησίων σχολικών διδάκτρων άπορων παιδιών (υποτροφίες)
(Σε πολλές χώρες της Αφρικής η βασική εκπαίδευση των παιδιών δεν είναι δωρεάν)

2. Ανθρωπιστικό
– Παροχή νερού
– Παροχή τροφής

3. Ιεραποστολικό (συνεργασία και στήριξη της τοπικής ιεραποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας)

4. Αναπτυξιακό
– Πηγάδια νερού
– Συνεισφορά στην ανέγερση σχολικών εγκαταστάσεων
– Συνεισφορά στην ανέγερση ορφανοτροφείων

5. Ιατροφαρμακευτικό