Βασίλης Κρομμύδας: Ο πρωτοπόρος του τριάθλου στην Ελλάδα

Ο Βασίλης Κρομμύδας ασχολείται με το τρίαθλο επί 28 χρόνια ως αθλητής και προπονητής. Έχει κερδίσει ένα παγκόσμιο τίτλο Ironman στην ηλικιακή του κατηγορία με ρεκόρ διαδρομής στη Χαβάη πριν μεταβεί με επιτυχία σε πιο μικρές αποστάσεις, αγωνιζόμενος σε δύο Ολυμπιάδες (Σύδνεϋ 2000 και Αθήνα 2004).

Πρώην κολυμβητής της Εθνικής ομάδας, ο Βασίλης στράφηκε στο τρίαθλο στην ηλικία των 20 ετών. Στα 21 του τερμάτισε τον πρώτο του αγώνα Ironman στο Roth σε χρόνο 9:27 και την επόμενη χρονιά βελτίωσε το χρόνο του κατά μία ώρα τερματίζοντας σε 8:27. Από τότε ξεκίνησε μια καριέρα δεκαετιών ως elite αθλητής, σπουδάζοντας ταυτόχρονα Επιστήμη Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ), αποκτώντας το υψηλότερο πτυχίο προπονητικής στην Ελλάδα.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα αθλητικά του επιτεύγματα αποτελούν η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε δύο Ολυμπιάδες (Σύδνεϋ και Αθήνα), όπως επίσης η διατήρηση επί 21 χρόνια του ρεκόρ διαδρομής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman στη Χαβάη στην κατηγορία Μ18-24 (1994-2015). Ο Βασίλης είναι επίσης 16 φορές Εθνικός Πρωταθλητής.

Στην καριέρα του έχει προπονήσει πάνω από 900 αθλητές κάθε επιπέδου και ικανοτήτων σε αθλήματα αντοχής, από αρχάριους έως συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

  • Έχει διατελέσει Εθνικός Προπονητής Ελλάδας και Κύπρου
  • Έχει προπονήσει αθλητή που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου
  • Έχει προπονήσει αθλητές που έλαβαν μετάλλια σε αγώνες ITU Elite, Ευρωπαϊκά Κύπελλα και Παγκόσμια Πρωταθλήματα AG
  • Έχει προπονήσει αθλητές που απέκτησαν 70 Εθνικούς τίτλους σε Ελλάδα και Κύπρο (Elite και Juniors)
  • Έχει προπονήσει αθλητές που απέκτησαν 30 Βαλκανικούς τίτλους (Elite και Juniors)
  • Έχει προπονήσει πλήθος αθλητών που προκρίθηκαν σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα 70.3, Ironman και Xterra
  • Έχει προπονήσει τον πρώτο Έλληνα αθλητή που τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Ερήμου
  • Έχει προπονήσει πολλούς τερματίσαντες αθλητές στο Σπάρταθλο

“Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και καθένας έχει το δικό του ταλέντο. Η δουλειά μου είναι να ανιχνεύσω το ταλέντο και να το αναδείξω χρησιμοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία μου. Θέλω οι αθλητές μου να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στις ζωές τους. Γνωρίζοντας από τις αρχές της δεκαετίας του 90 την επιτυχία που είχε ο Brett Sutton με τους αθλητές του, είναι τιμή μου να εντρυφήσω στις προπονητικές του αρχές και να παρακολουθήσω από κοντά τη μεθοδολογία και το πάθος με το οποίο μεταφέρει τις εμπειρίες του στους αθλητές. Είναι προφανές ότι αυτή η γνώση και η στοχευμένη προσέγγιση στον κάθε αθλητή εξηγεί γιατί είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα με το καλύτερο προπονητικό σύστημα!”

Φέτος, ο σπουδαίος τριαθλητής και προπονητής θα τιμηθεί και από εμάς για τη συνεισφορά του στο άθλημα, στο 4ο il Porto Triathlon!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη περιγραφή του ίδιου για το άθλημα στο οποίο διέπρεψε και επισκεφθείτε τη σελίδα του για περισσότερα: coachingservices.gr/