Το αγαπημένο μας τρίαθλο επιστρέφει στην όμορφη παραλία της Πλαταριάς. Ακολουθούν περιληπτικά οι πρώτες φωτογραφίες για τα 3 σκέλη και οι αναστροφές σε σημεία.

Κολυμβητικό σκέλος

Ο αγώνας μας είναι half distance (1.9k | 90Km | 21.1 Km ). To Κολυμβητικό σκέλος είναι 2 στροφών και αναμένεται να είναι σε ήρεμα νερά χωρίς ρεύμα και κυματισμούς. Οι αποστάσεις είναι μετρημένες και επιβεβαιώνονται και την ημέρα του αγώνα πρίν την εκκίνηση. Η 2η στροφή γίνεται απο την σημαδούρα πορείας που σηματοδοτεί το 2ο κύκλο και είναι μεσα στο νερό(δεν βγαίνουμε στη παραλία).

Τ1 transition 

Με την εξοδό μας απο τη 2η στροφή μέσα απο την ειδικά διαμορφωμένη πόρτα που βρίσκεται σχεδόν 10 μέτρα απο την παραλία βγαίνουμε στην ζώνη αλλαγής που απέχει περίπου 50 μέτρα. Αφού κάνουμε το transition βγαίνουμε απο την έξοδο ποδηλάτου (έχει σήμανση).

Ποδηλατικό Σκέλος

Μετά το σημείο ανάβασης στο ποδήλατο, καβαλάμε προσεχτικά και αρχίζει το ποδηλατικό σκέλος αφού βγούμε απο τη παραθαλλάσια περιοχή στο πρώτο κυκλικό κόμβο και ακολούθως περάσουμε δεξιά στον δεύτερο κυκλικό κόμβο για να κατευθυνθούμε στο κλειστό ρέυμα της μεγάλης οδού. Η διαδρομή αποτελείται απο μεγάλες ευθείες με μικρή υψομετρική διαφορά. Η διαδρομή είναι 4 στροφών που σημαίνει πως θα πρέπει να κάνουμε συνολικά 7 αναστροφές αφού στην τελευταία μας έβδομη αναστροφή κατευθυνόμαστε πρός τη ζώνη αλλαγής στο κυκλικό κόμβο(αντι για αναστροφή , μπαίνουμε δεξιά για το t2).  Προσοχή οι  αναστροφές γίνονται στα σημεία που βλέπεται στις φωτογραφίες.

Τ2 transition 

Αφού φθάσουμε στη ζώνη αλλαγής μπαίνουμε από τη σηματοδοτημένη είσοδο ποδηλάτου, εφόσον έχουμε κατέβει απο το ποδήλατο πριν το σημείο που μας υποδεικνύει η σηματοδότηση. Προσοχή για την έγκαιρη και ασφαλή κατάβαση έτσι ώστε να γλιτώσουμε ποινές. Τοποθετούμε το ποδήλατο στη θέση μας και όχι όπου θέλουμε και κάνουμε την αλλαγή αφήνοντας τα πραγματα στο κουτάκι που έχει το νουμερό μας. Εφόσον έχουμε ολοκληρώσει το transition , βγαίνουμε από την έξοδο τρεξίματος όπως είναι σηματοδοτημένη στη ζωνη αλλαγής και αρχίζουμε το δρομικό σκέλος

Δρομικό σκέλος 

Εδώ έχουμε μια διαδρομή που κατευθύνεται πάλι προς τους 2 κυκλικούς κόμβους που συναντήσαμε στο ποδήλατικό σκέλος. Αφού στρίψουμε αριστέρα στο πρώτο κυκλικό κόμβο και δεξια στον δεύτερο , κατευθυνόμαστε πάλι στη μεγάλη ευθεία τρέχοντας στα δεξιά του δρόμου και έχοντας το νου μας και στα ποδήλατα που κινούνται στη διαδρομή. Το δρομικό κομμάτι αποτελείται απο 3 στροφές και 5 συνολικά αναστροφές. Μετα τη πέμπτη αναστροφή κατευθυνόμαστε στο παραθαλάσσιο πάλι μέρος για να τερματίσουμε το δρομικό κομμάτι και να ολοκληρώσουμε το τρίαθλο.

Κανονισμοί αγώνα 

Ο αγώνας αποτελεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα μεσσαίας απόστασης και θα τηρηθούν κανονισμοί όπως αυτοί θα ανακοινωθούν απο την Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Θα αναρτηθούν και στο δικό μας site και θα πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια για να μπορέσουμε να έχουμε έναν  δίκαιο και ολοκληρωμένο αγώνα. Στη διαδρομή θα υπάρχουν διαπιστευμένοι κριτές και στη διαδρομή του ποδηλατικού σκέλους θα υπάρχει διακριτική επιτήρηση με μηχανές.

Κολυμβητικό σκέλος με 2 laps για την ολοκλήρωση και πέρασμα στη ζώνη αλλαγής

          

Εξοδος από τη ζώνη αλλαγής και πέρασμα στο ποδηλατικό σκέλος. Τα σημεία αναστροφής και η διαδρομή ποδηλάτου που αποτελείται απο 4 laps.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ποδηλατικό σκέλος όπως έχει αναρτηθεί στο strava και τα σχετικά υψομετρικά της διαδρομής

Strava Route – Χάρτης ποδηλατικού σκέλους

Τέλος είναι το δρομικό σκέλος με 3 laps για να ολοκληρώσουμε το τρίαθλο και να τερματίσουμε.